Przepis mojej babci czyli bułeczki z twarogiem.

Przygotowanie bułeczek zajmuje tylko 15 minut, wiec sprawdzi się jeśli przyjdą nie zapowiedziani goście.

 

 

Składniki:
  • 250 gram zmielonego twarogu
  • 2 jajka
  • 3 Łyżki cukru
  • szczypta soli
  • 10 gram cukru waniliowego
  • 15 gram proszku do pieczenia
  • 250 gram mąki pszennej
  • 20 ml mleka

 

Sposób przygotowania:
1. Jajka ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i solą. Dodajemy twaróg i dokładnie mieszamy.
2. Do drugiej miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i mleko mieszamy, dodajemy zawartość pierwszej miski i mieszamy na gładką masę.
3. Mieszaninę forujemy dłońmi w kulki.
4. Babeczki układamy na blaszce pokrytej papierem do pieczenia i smarujemy je odrobiną oleju.
5. Pieczemy w 190°C przez 15-20 minut.
Po upieczeniu babeczki warto posypać cukrem pudrem.

 

Smacznego!
error: Content is protected !!