Połączenie mięsa mielonego, żółtego sera i boczku brzmi ciekawie, i jest.

Wielu ludzi uważa boczek za wyznacznik świetnego smaku oraz nieodstępny składnik kuchni. Przedstawiamy nietypowy przepis który może rozbudzić wiele kubków smakowych oraz podbiję każdą imprezę! Składniki przewodnie to mięso mielone, boczek, żółty ser oraz sos barbecue.

 

Poniższy film zrealizują nawet początkujący nowicjusze, którzy w kuchni nie zdziałali jeszcze za wiele, lecz małymi kroczkami do przodu. Poniżej znajdą również Państwo przepis który dokładnie rozpisaliśmy. Jeśli podejmiecie się wyzwania koniecznie dajcie znać w komentarzu jak wyszło oraz jak smakuje!

Składniki:
  • 12 plasterków boczku
  • 500g mielonej wołowiny
  • 2 kawałki sera ementaler
  • Przyprawa do grilla
  • Sos barbecue
  • Prażona cebulka
  • Pokruszone nachos

 

Przygotowanie:

1.
Na macie do przyrządzania sushi rozkładamy 6 plastrów boczku jeden obok drugiego.
2. Mielone mięso doprawiamy przyprawą do grilla (można również użyć pieprzu wedle uznania) i całość mieszamy.

 

3. Nakładamy cienką warstwę doprawionego już mięsa mielonego na boczek.
4. Wycinamy szeroki pasek sera ementaler i kładziemy na początku.
5. Całość zwijamy do końca tak, aby powstała rolada.

 

6. Przygotowane już rolady grillujemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni.
7. Podczas grillowania smarujemy rolady sosem barbecue, a następnie wstawiamy je na kolejne 10 minut, przy czym po 5 minutach ponownie smarujemy sosem barbecue

 

 

8. Gotowe rolady wyjmujemy z grilla a następnie ozdabiamy w kruszonych nachosach lub prażonej cebulce. Ozdobić również je można wedle uznania oraz dodać do pojemniczka więcej sosu barbecue.

 

9. Na koniec tniemy naszą roladę na około 2 centymetrowe plasterki a następnie rozkładamy je ozdobnie na talerzu, wygląda jak i smakuje przepysznie.

 

Smacznego !

error: Content is protected !!